Att göra podd är ett bra sätt att lyfta ett företags expertkunskap. Med GoBraves hjälp gjorde Sparbanken Eken sex fartfyllda avsnitt om vardagsekonomi.

Bakgrund
Sparbanken Eken finns i Kalmar, Kronoberg och Blekinge län på orterna Ryd, Långasjö, Älmeboda, Delary, Grimslöv och Åryd. Deras hjärta klappar för regionen – där de erbjuder sina banktjänster för privatpersoner och företagare.

Utmaning
Sparbanken Eken har många kompetenta rådgivare som kan hjälpa kunderna med frågor gällande ekonomi och juridik i vardagen. För att låta medarbetarna synas och höras ville banken hitta ett nytt sätt att kommunicera – genom podd. Det var viktigt att få rådgivarna bekväma i poddstudion.

Lösning
Genom att vi tillsammans skapade en podd blev Sparbanken Eken en av de första, kanske den allra första, lokala banken i Sverige som gjorde det. I avsnitten diskuterades allt från sparande till att upprätta testamente. Manuset skrevs gemensamt av GoBrave och Sparbanken Eken. Varje avsnitt gästades av två olika rådgivare från banken. Det var två programledare, en från GoBrave och en från Sparbanken Eken.

Resultat
Podden finns på alla plattformar inklusive Spotify och har fått en stor lyssnarskara. I studion uppstod trevliga samtal där rådgivarnas kompetens inom ekonomi blev tydlig. Att göra podd tillsammans skapade intern stolthet på banken och fick rådgivare och marknadsavdelning att jobba nära tillsammans.

 


Kontakta oss
Vill du veta mer eller är du intresserad av vad vi kan göra för ditt företag?
Hör av dig till info@gobrave.se / 0470-78 37 00