Mässan Ekonomi & Företag är ett av mjukvaruleverantören och techbolaget Fortnox viktigaste externa events under året. Här är målet att göra avtryck och visa att Fortnox är det givna valet för redovisningskonsulter och redovisningsbyråer som vill leda den digitala omställningen.

Gissa om vi blev glada när de gav oss i uppdrag att ta fram idé och koncept för montern samt budskap och all kommunikation före, under och efter mässan?

Foto Stefan Tell

Svårt att nå ut
Mässor är ett stort och härligt gytter av olika människor och intryck. Besökare, utställare, montrar, budskap, inspiration, mingel, demos, skratt och branschsnack. Att det kan vara en utmaning att nå ut med sitt budskap och skapa hållbara relationer säger sig självt.


Spegla innovation och kreativitet
Idén och konceptet för montern samt budskapet och kommunikationen tog avstamp i hur Fortnox tar sig an de utmaningar dagens redovisningsbyråer står inför. Att Fortnox med lika delar innovation och kreativitet utvecklar produkter, tjänster och funktioner som gör det möjligt för byråer att ligga steget före. Både sina kunder och kollegorna i branschen.


Färgrikt och formstarkt
Resultatet blev en sprudlande, färgrik och formstark monter med de traditionella Fortnox-linjerna i megastorlek som avdelare. Med inspiration från sportens värld skickades budskapet ut via en jumbotron i taket. En av ytorna i montern var dedikerad till korta inspirationsföreläsningar om olika trender inom företagande och redovisning.

För att skapa engagemang i en fråga som är viktig för branschen och samhällets digitalisering initierade Fortnox en namninsamling på mässan – för att få bort kravet på arkivering av fysiska kvitton som överförts till digital form. Ett upprop som senare lämnades över till regeringen.


Snart dags för mässa?
Kontakta mig om du är nyfiken på hur ni kan göra ännu större avtryck på nästa mässa.
Hör av dig till mattias@gobrave.se /0470-78 37 01

Carolina Nordenfjord
Fortnox barista på Kistamässan i Stockholm
Många besökare i Fortnox monter på Kistamässan i Stockholm
Choklad med omslaget
Fortnox monter på Kistamässan i Stockholm
Fortnox barista på Kistamässan i Stockholm