GoBrave fick uppdraget att hjälpa Linnékåren skapa animerade filmer för att förklara vad studentkåren gör och vad de kan hjälpa till med. 

Ett kul projekt där vi gjort en nostalgisk resa till våra egna liv som studenter en gång i tiden. I designen har vi jobbat med att hitta en balans mellan enkelhet och att få igenkänning från de faktiska miljöerna i Kalmar och Växjö. Vi har hela tiden jobbat tätt ihop med Linnékåren.

Tillsammans kom vi fram till fyra karaktärer som hittar lösningar på vardagliga studentproblem, det handlar om allt från hur man påverkar en utbildnings kvalitet till fuskanklagelser och sociala aktiviteter. GoBrave bidrog med att staka ut ett manus, att skapa en levande, tecknad värld samt att ge karaktärerna liv genom animeringar.

– GoBrave har gjort ett bra jobb med att sätta sig in i hur vi jobbar på kåren och det syns i resultatet. Filmerna är enkla, snygga och informativa, precis som vi önskade, säger Simon Stamming, Linnékåren.

Sammanlagt gjorde vi fem filmer på svenska och fem på engelska, som används på Linnékårens webb, sociala medier och i universitetets föreläsningssalar.

För Linnéuniversitetets drygt trettio tusen studenter är det viktigt att få en bra utbildning. Kåren stöttar dem både genom att informera om rättigheter och skyldigheter under studenttiden, samt jobbar för att de ska få en mer meningsfull social tillvaro.