För att locka nya talanger är det viktigt att visa upp en attraktiv, men samtidigt autentisk, bild av företaget. Holtab satsar på långsiktig och värderingsstyrd kommunikation för att stärka sitt arbetsgivarvarumärke. Och det har gett resultat.

Holtab gör lösningar till elkraftsbranschen och tack vare elektrifieringen är efterfrågan mycket hög. Det familjeägda företaget växer snabbt vilket gör det utmanande att hitta rätt kompetens.


Utmaning

Holtab behövde hitta nya, kompetenta medarbetare som trivs på företaget och stannar. En utmaning var den stora dominansen av män inom elbranschen, så länge kvinnor inte söker sig dit fortsätter Holtab att ha ett snävt rekryteringsunderlag.

Lösning
GoBrave har hjälpt Holtab att formulera strategier för ett långsiktigt kommunikationsarbete som stärker arbetsgivarvarumärket. I det ingår att presentera en arbetsplats med stor mångfald. På sociala medier skildras medarbetarnas vardag och de starka värderingar Holtab styrs av. Det läggs resurser på att locka skolungdomar, av båda könen, att söka sig till elbranschen.

Resultat
Holtab har utsetts till Årets karriärföretag 2023 och 2024. De som söker tjänsterna hos Holtab, vare sig det är chefsroller eller elmontörer, är fler och mer kvalificerade än tidigare. De har en god uppfattning om vad Holtab gör och vilka värderingar de drivs av.

“Vi och GoBrave har ett långsiktigt samarbete där de mer känns som en jobbarkompis än en leverantör. De är tillgängliga och vi har en öppen dialog. Jag gillar deras breda kompetens: koncept, design, text, foto och film.”
Pernilla Sundén, personalchef Holtab

Vi har bland annat hjälpt till med:
Idé och koncept
Strategi för sociala medier, redaktionsmöten och contentplan
Löpande innehållsproduktion (film, bild, text, animationer)
Analys och förbättringsförslag
Hantering av Instagram, Facebook, LinkedIn, Snapchat och YouTube
Annonsering Paid social / Meta Ads
Webbutveckling hemsida / karriärsida

Hur blev det? Besök gärna holtab.se och ta del av resultatet!


Kontakta oss
Vill du veta mer eller är du intresserad av vad vi kan göra för ditt företag?
Hör av dig till info@gobrave.se / 0470-78 37 00