GoBrave bygger ut – skapar Gorangerie

I takt med att GoBrave expanderar har man nu tagit beslut att bygga till fastigheten Gripen 1 på Norra Esplanaden 7. Tillsammans med arkitektbolaget Fantasy Future har man tagit fram ett helt nytt kontorskoncept där man förenar ett frodigt orangerie med en modern kontorsmiljö.

– Det är ett spännande experiment och vi tycker att Fantasy Future tagit fram ett förslag som verkligen ger GoBrave-huset den inramning som det förtjänar, säger Jennie Isberg, vd på GoBrave.

Ambitionen är att skapa en kreativ, grön och syrerik miljö som dessutom välkomnar både kunder och partners att sitta i GoBraves lokaler och jobba.

– “Tillväxt” blir temat för utbyggnaden med sin dubbeltydlighet. Och vi vill bjuda in fler i våra lokaler för att ta del av, det vi kallar, vårt Gorangerie, säger Mattias Jonsson, miljö- och kontorsansvarig på GoBrave.

Det nya initiativet skapar även möjlighet för självhushåll och bidrar dessutom med nya arbetstillfällen i Växjö. I det helt unika ekosystemet som skapas ser GoBrave att det också finns möjlighet att bjuda in påfåglar, papegojor och flamingos.

– Vi ser fram emot att kunna sätta guldkant på våra frukostar framöver, med egenodlad avokado, papaya och ananas. Rekryteringsprocessen av en trädgårdsmästare och djurskötare är redan inledd och kontakt tagen med Jonas Wahlström på Skansen för att se över möjligheterna till samarbete, avslutar Jennie.

Bygget beräknas starta efter semestern och öppnar upp sina glasdörrar redan sommaren 2023.